Här kommer receptet på min absoluta favoritmarmelad! Passar både på mackan och i yogurten.
Äpple- & flädermarmelad
3 kg Äpplen, ex. Mio
4 dl Koncentrerad flädersaft (Jag använde det som var kvar av den hemmagjorda flädersaften från i våras)
3 kg Syltsocker
Skala och kärna ur äpplerna. Mixa dem med flädersaften
Koka upp i en kastrull med syltsockret. Koka i fem minuter och glöm inte att skumma av sylten medan den kokar.
Ta i Atamon för konservering.
Häll upp den färdiga marmeladen i rena burkar.
Tips: Häll upp den färdiga marmeladen i en rengjord tillbringare så är det lättare att hälla upp marmeladen i burkarna.
Hoppas det smakar!
Äpple- & flädermarmelad
3 kg Äpplen, ex. Mio
4 dl Koncentrerad flädersaft (Jag använde det som var kvar av den hemmagjorda flädersaften från i våras)
3 kg Syltsocker
Skala och kärna ur äpplerna. Mixa dem med flädersaften
Koka upp i en kastrull med syltsockret. Koka i fem minuter och glöm inte att skumma av sylten medan den kokar.
Ta i Atamon för konservering.
Häll upp den färdiga marmeladen i rena burkar.
Tips: Häll upp den färdiga marmeladen i en rengjord tillbringare så är det lättare att hälla upp marmeladen i burkarna.
Hoppas det smakar!